Centrul de calificare, reconversie şi perfecţionare profesională ITC - ELINF

Centrul de perfectionare în informatica – ITC-ELINF – are ca obiect de activitate reconversia profesionala în domeniul tehnologiei informatiei.

Are acreditare M.E.C.T.S. nr. 40582/13.10.1999 si nr. 31567/25.04.2000 si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor al M.M.F.P.S. si M.E.C.T.S. Din dorinta de a fi în pas cu ultimele noutati în domeniu este primul centru acreditat E.C.D.L. din tara dupa Bucuresti, având numarul licentei 004 / 2002.

Centrul de testare 004 ITC-ELINF a obtinut Premiul I pe tara, pentru promovarea conceptului ECDL, cu ocazia Forumurilor anuale din 2003, 2004 si 2006 si Premiul I pe zona de vest, în reconversie profesionala pe anii 2000 si 2006 si locul III pe 2005. De asemenea, la Forumul National ECDL România 2009, am primit Premiul pentru cea mai buna activitate în zona Banat pe anul 2008. Aceste premii se datoreaza calitatii, seriozitatii, traditiei si experientei firmei, în profesionalismul lectorilor atestati ECDL, cadre universitare de exceptie.

Preocupata permanent de îmbunatatirea performantelor educative si de diversificarea ofertei, ITC-ELINF, având 20 ani de experienta, ofera cursuri profesionale de initiere, calificare, perfectionare si specializare (operator PC, asistent manager, contabilitate computerizata, inspector resurse umane, formator, manager de proiect, tehnologii web, proiectare asistata, programare C++, Java, editare imagini, VBA, Office avansat). De asemenea, organizeaza simulari si sesiuni de examene în vederea obtinerii Permisului European de Conducere al Calculatorului (E.C.D.L.), precum si cursuri de limbi straine, engleza, germana si italiana cu atestare BULATS (Business Language Testing Service).

În anul 2008, am implementat în parteneriat cu Asociatia Cultural-Caritabila Liebling Banat proiectul „Cresterea incluziunii socio-profesionale a somerilor prin sporirea competentelor în utilizarea calculatorului (ECDL o sansa pentru toti)” din cadrul programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala - Dezvoltarea Resurselor Umane Masuri Active pentru Ocupare. Proiectul s-a adresat somerilor tineri si de lunga durata din 6 localitati ale regiunii Vest (Nadrag, Ilia, Vulcan, Moneasa, Baile Herculane si Moldova Noua). Valoarea proiectului a fost de 77010 Euro.

În 2009 în calitate de partener în cadrul proiectului „Dezvoltarea resurselor umane pentru cresterea competitivitatii serviciilor în turism”, rolul nostru a constat în organizarea unui curs pentru dezvoltarea abilitatilor de utilizare a TIC în cadrul programului ECDL Start, respectiv a unui curs de limba engleza de afaceri Bulats pentru 10 angajati ai SC Tratament Balnear Buzias.