Test Word

 

 1. Creati pe desktop un director avand numele dvs., scris cu majuscule.
 2. In acesta creati un alt director cu numele Test3.1.
 3. Deschideti aplicatia de procesare de texte. Creati un fisier cu numele raspunsuri in directorul Test3.1.
 4. Scrieti in primul rand al fisierului, aliniat la centru, numele dumneavoastra. Aplicati un marcator in fata acestuia.
 5. Inserati in fisier un tabel cu 2 coloane si 10 randuri. In capul de tabel introduceti ‘nr. intrebare’ si ‘raspuns’. Cresteti inaltimea capului de tabel. Centrati pe orizontala si pe verticala informatiile din capul de tabel. Salvati modificarile si inchideti fisierul.
 6. Creati un nou document Word si salvati-l cu numele mesaj in directorul Test3.1.
 7. Aplicati noului document urmatoarele setari de pagina : margini – stanga, dreapta, sus, jos  - 2,5 cm ; orientare hartie – tip portret ; dimensiune - A4 ; antet/subsol – 2 cm.
 8. In antet introduceti textul ‘Test’, cursiv, subliniat si aliniat dreapta iar in subsol data curenta, aldin, centrat. Salvati modificarile.
 9. Introduceti urmatoarele paragrafe :

 

Tuturor colaboratorilor nostri

 

Suntem incantati sa va anuntam ca se vor implini in curand 15 ani de la inceputul activitatii noastre. Cu aceasta ocazie va invitam sa participati la festivitatea ce va avea loc sambata, orele 11, la sediul nostru.

Va asteptam !

Cu stima pentru

 

 1. Creati un stil nou cu numele stil nou si aplicati-i urmatoarele formatari : font – MonotypeCorsiva, dimensiune - 16, culoare - albastru.
 2. Puneti in fata primului paragraf un simbol sugestiv. Centrati paragraful si aplicati-i formatarea stil nou.
 3. Formatati al doilea paragraf astfel : aliniere stanga-dreapta, indentat stanga 2 cm, dreapta 1 cm, prima linie la 1,5 cm, spatiere la 1,5 randuri; inainte si dupa paragraf 6pt. Salvati modificarile.
 4. Al treilea paragraf indentati-l la stanga cu 2,5 cm iar al patrulea cu 9 cm.
 5. Aplicati celui de al treilea paragraf efectul text ‘Luminile din LasVegas’ si o spatiere intre caractere extinsa la 3pt. Salvati modificarile.
 6. Lasati intre primul si al doilea paragraf 3 randuri goale iar intre celelalte paragrafe, cate 2 randuri goale.
 7. Aplicati primului paragraf o umbrire cu o culoare deschisa si o bordura cu o linie simpla neagra. Salvati modificarile.
 8. Folosind un instrument de cautare regasiti in text cuvantul ‘nostru’. Inserati, la sfarsitul cuvantului o nota de subsol unde sa specificati urmatoarea adresa : Timisoara, str. Sperantei 25. Specificati in fisierul raspunsuri instrumentul de cautare folosit (meniul in care se afla si optiunea).
 9. Introduceti in document o forma automata cu aspect de stea in cinci colturi si aplicati-i un efect de umplere cu 2 culori, stilul diagonala. Aplicati si un efect de tridimensionare stelutei. Salvati modificarile.
 10. Scrieti in fisierul raspunsuri cum modificati numarul de fisere recent utilizate din lista Word-ului.
 11. Scrieti in fisierul raspunsuri cum salvam cu alt nume sau cu alta extensie un fisier. Salvati modificarile.
 12. In fisierul raspunsuri imbinati toate celulele ramase necompletate. Scrieti in celula obtinuta, pe verticala, textul ‘procesor de texte’.
 13. Compuneti un mesaj postal de tip scrisoare utilizand documentul curent. Creati o lista noua de persoane pentru care sa specificati urmatoarele date : titlu, prenume, nume, adresa. Introduceti in document urmatoarele campuri : titlu, prenume, nume. Imprimati in fisier. Dati fisierului numele imbinare.
 14. Salvati si inchideti fisierul mesaj si toate celelalte ferestre deschise.

revenire